<![CDATA[Nynäs Skördefest - Blogg]]>Sun, 31 Jan 2016 05:35:11 -0800Weebly<![CDATA[ Het chili och bra sväng - på lördag!]]>Tue, 01 Sep 2015 09:12:28 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/-het-chili-och-bra-svang-pa-lordagPå Skördefesten medverkar Folkets Hus Nynäshamn och deras Pub Ankaret. De kommer sälja en het chili som lunch för hungriga besökare. Som bonus kommer de ha eget musiktält på plats! Tillsammans med Trubadurtåget presenterar de dessa artister under dagen:  
12.00 Börje Torndahl
13.30 Switch Logic
15.00 Musikanterna 

]]>
<![CDATA[Svinäpple eller adligt?]]>Mon, 31 Aug 2015 06:33:39 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/svinapple-eller-adligt
Vi vet att det finns en rik mångfald av äppelsorter i Nynäshamns kommun och många av dem är äldre sorter. Om du vill veta vilka sorter som växer i din trädgård så ska du ta med dig fem fina frukter av dina sommaräpplen till Nynäs Skördefest. Vi får besök av pomologen Mattias Iwarsson som har arbetat med äpplen och biologiskt mångfald i hela sitt liv. 

Mattias börjar med en föreläsning om äpplen och tipsar om hur man väljer äppelsort till trädgården.  Han kommer att beskriva olika äppelsorter, prata om ympning och mycket mer. Slutligen sortbestämmer  han de äppelsorter våra besökare har tagit med sig. 


Fem fina frukter vill han ha för att kunna bedöma vilken det är. Vi hoppas på allt från enkla svinäpplen (tex Ingrid Marie) till sorter med adliga namn. Mattias identifiera sorterna genom att titta på form, färg och smak. Vi får också möjlighet att ställa frågor om tex skötsel och lagring.

Har du alltid velat veta hur  man gör för att få flera sorters äpplen på samma träd så  ska ni komma till Skördefesten. Mattias kommer även att visa ympningsställen på äppelträdet Fredrik från Ösmo Plantshop. 

Varmt välkommen kl 13.30

]]>
<![CDATA[Föredrag: Gör din egen ost!]]>Sat, 29 Aug 2015 06:59:36 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/foredrag-gor-din-egen-ost
I evenemangstältet på Skördefesten (med fri entré hela dagen) bjuder vi på olika upplevelser. Klockan 12.30 kan se Annette Arvidsson berätta hur man själv kan göra ost, som stekost likt Halloumi, och färskost. Lär dig på ett enkelt sätt, få bra tips och provsmaka Annettes ostar. 
Annette är dessutom skicklig på odling och t ex inläggningar och sylt med spännande smakkombinationer. Det kan du köpa på hennes marknadsplats på Skördefesten. 

Varmt välkomna till tältet, kl 12.30 alltså. 
]]>
<![CDATA[Vi är nominerade... ]]>Fri, 28 Aug 2015 07:36:54 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/vi-ar-nominerade
Vi, alltså Charlotte och Paulin som ordnar Nynäs Skördefest, är nominerade till Nynäshamns Miljöpris som delas ut av kommunen. Prisutdelning sker imorgon, 29 aug, på Skärgårdsdagen i fiskehamnen. 
"Nynäshamns miljöpris är till för att belöna och uppmärksamma enskilda, grupper, föreningar, organisationer eller institutioner som på ett engagerat och innovativt sätt bidragit till att förbättra miljön och klimatet."

Bara att få nomineringen i sig, gör oss väldigt stolta! Tusen tack alla som engagerar sig i vårt projekt som förhoppningsvis bidrar till en lite bättre värld. 


 
]]>
<![CDATA[Allsång för barn]]>Thu, 27 Aug 2015 13:22:17 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/allsang-for-barnPrima Mathilda Sång & Musik bjuder på allsång för vår yngre publik, kl 11.00. Bra sväng och låtar och visor du garanterat kan sjunga med i. Ta med hela familjen! 
Själva Skördefesten är öppen kl 10-17. Ponnyridning finns också i hamnen denna dag. 
Mat och fika finns att köpa hela dagen. (även vego & vegan). 

Varmt välkommen till evenemangstältet på Skördefesten!
(Fri entré till alla programpunkter). 


]]>
<![CDATA[Hoppla! ]]>Mon, 24 Aug 2015 12:38:51 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/hoppla
Barnens favorit är tillbaka! Tack vare Nynäshamns Ridklubb kan vi anordna ponnyridning för alla barn även detta år. Detta kommer finnas i gästhamnen, precis intill marknaden. 

Vi kommer även ha allsång för barn i vår evenemangstält. Mer info kommer här i bloggen och i programmet, inom kort. 
]]>
<![CDATA[Vi instiftar Skördefestpriset 2015!]]>Mon, 17 Aug 2015 14:53:50 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/vi-instiftar-skordefestpriset-2015Årets stora nyhet är något vi drömt om sedan start. Vi vill hylla och lyfta fram någon som utmärkt sig inom detta område och har nu skapat Skördefestpriset 2015 .
Hjälp oss att nominera! Skördefestpriset 2015 ska gå till någon som främjat god matkultur i Nynäshamn under 2015 genom mathantverk, odling, inspiration eller liknande. Någon som bidrar till att Nynäshamns konsumenter väljer goda, kloka, snällt producerade, närproducerade eller ekologiska
produkter. Nynäs Skördefest är en marknad och folkfest i gästhamnen helt inriktad på smakupplevelser, delikatesser, närodlat, restauranger, bagare, etc.
Välkommen att nominera!

E-MAIL: nynasskordefest@frokenfriberg.se
TEL: Paulin Sunesson, 070-493 11 78 Charlotte Friberg, 070-402 53 20
HEMSIDA: www.nynasskordefest.se
FACEBOOK: Nynäs Skördefest
INSTAGRAM: @nynasskordefest

]]>
<![CDATA[Hunger! ]]>Thu, 13 Aug 2015 16:01:50 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/hungerVåra kompisar på nya magasinet Hunger vill ge dig som vän av Skördefesten ett schysst erbjudande - 3 nr för 99 kr. Klicka här. 
Hunger ger dig inspiration och gör dig mer kreativ i köket. I Hunger hittar du smaskiga recept, smarta inköpsguider och hemliga tips från några av Sveriges bästa kockar. Men god mat handlar också om miljötänkande, råvarukvalitet och vettiga villkor för dem som producerar den. I Hunger hänger allt ihop, från jord till bord, från hage till mage. 

Hunger har också en gåva till besökarna i Skördefestens evenemangstält. Först till kvarn! 

]]>
<![CDATA[Var med i vår Äppelpajstävling! ]]>Tue, 11 Aug 2015 19:23:30 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/var-med-i-var-appelpajstavlingFörra årets äppelpajstävling blev en succé, så därför gör vi om det i år. Du som entusiast och glad hemmabagare får gärna ställa upp. Läs mer här nedan och anmäl dig till nynasskordefest[at]frokenfriberg.se
Begränsat antal tävlande - vilket fylldes upp snabbt förra året! 


]]>
<![CDATA[Trevlig läsning på semestern i Skärgården]]>Fri, 17 Jul 2015 11:11:50 GMThttp://www.nynasskordefest.se/blogg/trevlig-lasning-pa-semsetern-i-skargarden
Sommarnumret av Magasin Skärgård finns ute nu med ett matigt reportage om Nynäs Skördefest.

Hämta ditt ex gratis på Nynäshamns turistbyrå eller på någon av alla övriga turistplatser runt om i Stockholms skärgård. Själva plockade vi vårt ex i butiken på Ornö och passade på att läsa på nere på bryggan.
]]>